Puurmani vald

Jahimeeste kodu sai sisustuse

30. aprill 2013 Kell 10:48

Puurmani ümbruse jahimehi ühendav jahiselts Gustav on endale Puurmani lähedale välja ehitanud toreda kodu. Tänu Leader-programmist saadud toetusele sai see ka sisustatud.

 

Jahiseltsil Gustav on ligemale kuuskümmend liiget ja 22 000 hektarit maad, millel jahti pidada. Juba ammu tundis selts puudust kohast, kuhu pärast ühist jahti maksa praadima ja jahimehejuttu ajama koguneda.

Hiljuti ostetigi ühelt jahiseltsi liikmelt ära tema poolt kunagi soetatud vana taluase ning rajati sinna jahimaja. Koht on igapidi soodne: asub Puurmani alevikust vaid kilomeeter eemal ning mitte kaugel Pedja jõest. Jahimaja ehitamiseks taotleti ja saadi külade uuendamise ja arendamise investeeringutoetust (MAK meede 3.2) ning hoone valmis 2012. aastal.

Jahimaja alumisel korrusel on suur tuba ühistegevusteks, kööginišš ja saun, teisel korrusel viis külalistetuba, kuhu saab majutada ühtekokku kümme inimest. Majutuskohti on vaja jahimeestel endilgi: nii mõnedki seltsi liikmed on mujale elama asunud, ent löövad kunagise kodupaiga jahiseltsi tegemistes aktiivselt kaasa. Nüüd saavad nad soovi korral enne või pärast jahti jahimajas ööbida. Jahimaja köetakse ökonoomse maaküttesüsteemiga.

Leader-programmist saadud 4000 eurone toetus, millele selts lisas 900-eurose omaosaluse, võimaldas soetada osa jahimaja sisustamiseks vajalikust mööblist ning kõik köögi jaoks vajaliku: pliidi, külmkapi, nõudepesumasina, tööpinnad ning potid-pannid.

Peale jahimeeste saab jahimaja mitmesugusteks üritusteks ja koosviibimisteks kasutada ka teised kohalikud inimesed. Alumise korruse saali saab laudade taha mahutada umbes kuuekümneliikmelise seltskonna.