Tabivere vald

Maarja põhikooli poisid õppisid suvel puutööd

15. jaanuar 2014 Kell 18:18

Tänapäeva noored veedavad virtuaalmaailmas tunduvalt rohkem aega, kui see nende vanematele meeldib ja kui see nende tervisele kasuks tuleb. Sestap on oluline pakkuda neile kasvõi aeg-ajaltki välja tegevusi, mis neilt suuremat füüsilist aktiivsust nõuab ning mis neid elu praktilise poolega enam kurssi viib. Just sellisel eesmärgil korraldas OÜ Saltus, mille põhitegevuseks on ehitus, kümnele Maarja põhikooli kuuenda-seitsmenda klassi poisile 2011. aasta suvel Ida-Virumaal Toila vallas Alaoja puhkekeskuses käsitöölaagri. Laagri läbiviimiseks taotles Leader-programmist toetusraha poiste koduvallas, Tabivere vallas tegutsev MTÜ Meie Tigu.

Laagripäevade jooksul tehti tutvust haamri, sae, trelli ja teiste puutöö tegemisel vajalike riistadega. Poiste käe all valmisid linnumajad, karbid ja muud vajalikud pisiesemed, mille igaüks pärast koju kaasa viis. Et ilm oli ilus, tehti puutööd vabas õhus.

Aega jäi ka matkamiseks ja ekskursioonideks. Üle said vaadatud Toila park ja Kohtla kaevanduspark-muuseum.

Koduteel bussis korraldatud arutelust selgus, et poistele meeldis laagris väga. Ainus, millest nad Alaojal puudust tundsid, oli arvuti. Ent omamoodi arvutivõõrutuskuurina laager ju mõeldud oligi.

Maarja põhikooli poistele käsitöölaagri korraldamiseks sai MTÜ Meie Tigu Leader-programmist 1857 eurot toetust. Kogu laagri eelarve oli 2063 eurot.