Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Päevakorralised

Jõgevamaa ettevõtted maamessil

19. aprill 2016 Kell 14:33

Ootame teid tutvuma Jõgevamaa ettevõtetega Maamessil 21.-23. aprillil Tartus. B-hallis pakuvad erinevaid suupisteid, toidutooteid ja -suveniire Epiim, Juulamõis, Marimarta, Meemeistrid, Sepamäe Talu, Varvara Gourmet, Kuremaa mõis, Kurista Söögitare ning Veski Külalistemaja. Väljas on Loov Energia ja Siimusti Savikoja põnevad tooted ning Nukukodu nukumajad. Jagatakse ka Jõgevamaa ja Peipsimaa turismiinfot ning meeleolu lisab Vudila Vuta.

Koostöökoda viib kohalikku toitu pakkuvad ettevõtjad Maamessile

Autor: Helve Laasik

Allikas: Vooremaa, 21.04.2016

Koostöökoja kohaliku toidu spetsialisti Ülle Juki sõnul on  E-Piima esindus kohal juustudega.

Maakonnas pole rohkem juustutootjaid. Laupäeval tuleb Juulamõis tutvustama  Juula küla ning oma piirkonna toitu. Nad on koostanud kinkekorve kohaliku toiduga ja neil on ka  palju uusi ideid. Ühel päeval on kohal Marimarta oma tomatimahlaga, kõigil kolmel messipäeval on aga meega kohal Põltsamaa meemeistrid. Sepamäe talu pakub astelpajujooki ja -krõpse. Tänavu osaleb esimest korda Varvara Gourmet´ kaubamärgi toodetega samovaride muuseumi haldaja MTÜ Vanausulised Peipsi äärest. Kogu ettevõtmise hing on Veronika Kookmaa, temal on kaasas ka mitmesuguseid toidusuveniire.

Kindlasti on kohal sihtasutus Kuremaa Lossi Arendus, neil on kaasas kuremarjajook ja mesi. Kurista söögitare on käinud tänavu koostöökojaga kõikidel messidel, marineeritud kalatooteid pakuvad nad ka Maamessil. Ühel päeval on kohal Veski külalistemaja, kes osales messiampsu konkursil. Sealt tulevad kindlasti mõnusad ampsud.

Torma Loovenergia pakub keraamilisi nõusid, Siimusti keraamikud esitlevad oma kõige uuemat ja vahvamat toodangud. Väljas on veel firma Nukukodu, kelle nukumajad osutusid eelmisel aastal väga menukateks. Reedel ja laupäeval näeb koostöökoja boksis Vudila Vutat, temata ei saa ühelgi messil hakkama!

Et tänavu on koostöökojaga kaasas väga palju toidupakkujaid, siis pannakse kohapeal kokku üks Jõgevamaa toidukott ja see saab üsna kopsakas. Ülle Juki kinnitusel saab igal üritusel tekitada erineva toidukoti ja aastaga saab kokku korraliku kirstutäie asju.

Koostöökoja boksis võtavad platsi ka turismiettevõtjad ning –ühendused ehk Jõgevamaa Turismiinfokeskus ja Peipsimaa Turism.