Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Päevakorralised

Koostöökojas hakatakse looma kohaliku toidu portaali

12. mai 2016 Kell 10:45

Vooremaa, 23.04.2016

Helve Laasik

Jõgevamaa Koostöökoja projekt toiduportaali loomiseks kinnitati maaelu arengukava kaudu lühikeste tarneahelate kohalike turgude arendamise kava raames. Projekti kogumaksumus on ligi 55 000 eurot, toetuse määr sellest veidi vähem kui kolmveerand.

Koostöökoja kohaliku toidu spetsialist Ülle Jukk ütles, et portaali tegemist alustatakse Jõgevamaa toidutootjatest. Projekti juhendi järgi võib laieneda ka kaugemale, tegevusraadius on kuni 255 kilomeetrit. “Sõrve sääre tipp jääb kindlasti välja, aga põhimõtteliselt võib laieneda üle Eesti, kui huvi on,” märkis Jukk.

Kõigepealt tutvustatakse portaalis Jõgevamaa toidutootjaid ning nende pakutavaid tooteid, samuti toiduga seotud üritusi, ning antakse toimuvast ülevaade. Koostöökoda ootab toidutootjatelt ettepanekuid, mida nemad portaalis näha sooviksid.

Portaali tuleb ka ostu-müügi nurgake. Tegemist ei ole netikaubamajaga, selleks on naaber.market ja Lõuna-Eesti toiduvõrgustik. Jõgevamaa koostöökoja kohaliku toidu portaalis tutvustatakse tootjaid ja tooteid ja kui kellelgi on midagi üle või keegi soovib osta, siis lisatakse sinna kontaktid, et huvilised suhelda saaksid. Portaal tahab pakkuda lihtsalt vahetu suhtlemise võimalust.

Nüüd tuleb arendajaga tööd alustada. Kevadel peab veebilehe põhi valmis saama, suvel on aega lugusid kirjutada.

Toetust saadi projektist “Eesti maaelu arengukava ühise põllumajanduspoliitikaga kaasneva maaelu arengutoetuse meetme koostöö tegevuse liik lühikesed tarneahelad ja kohalike turgude arendamine”.