Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Päevakorralised

Tulge 23. juulil avatud talude päeva bussisõitudele!

05. juuli 2017 Kell 15:00

Jõgevamaa Koostöökoda korraldab 23. juulil avatud talude päeval kaks bussireisi neile huvilistele, kes soovivad külastada Jõgevamaa avatud talusid.

Üks reis hõlmab Vooremaale ja Põltsamaa poole jäävat nelja kohta ning teine Peipsi poole jäävat viit talu ja tootmisettevõtet.

1. reis „Vooremaa“:

10.00 start Jõgevalt bussijaama ja raudtee vahelisest uuest parklast. Läheme lüpsiajaks Kalanasse Pajusi ABF Kalana farmi, kus saab näha suurfarmi lüpsiplatsi tööd ja imetleda vanaaegset põllutehnikat. Seejärel sõidame Juula külla, kus külastame valmivat Juulamõisa kohapärimuskohvikut ja tutvume sealsete tegevustega, Juulamõisas sööme ka lõunat. Pärast kehakinnitust sõidame Jõgeva alevikku Eesti sordiaretuse hälli – Eesti Taimekasvatuse Instituuti, kus saab näha kodumaiseid sorte, võrrelda kohalike tomatisortide maitseid ning uurida lähedalt sordiaretuse köögipoolt. Päeva lõpetame Tooma küla hobusekasvanduses, kus kasvatatakse kiireid traavleid. Kell 16.00  tagasi Jõgeval.

2. reis „Peipsimaa“:

10.00 start Jõgevalt bussijaama ja raudtee vahelisest uuest parklast. Alustame päeva Koimula külas Marimartas, kus laiuvad maasikapõllud ja valmivad tomatid. Naabruses on kohe Miku talu, mis tegeleb peretaluna viljakasvatuse ja toiduvilja väärindamisega, samuti kasvatab lihaveiseid. Järgmiseks peatume Sadala Mahe farmi juures, kus saab näha sõbralikke lihaveiseid, vaadata nii nostalgilist kui moodsat tehnikat, seal on kavandatud ka lõunasöök. Pärastlõunal uurime, kuidas sünnib Loov Energia Keraamikastuudios kaunis autorikeraamika. Viimasena sõidame Kääpa külla, kus toimetab Kääpa Ott ning koos Kebeli taluga sisustavad taludepäeva. Kell 16.00 tagasi Jõgeval.

Talude kohta saab infot päeva veebilehelt ja Facebooki lehelt.

Mõlema reisi hind on 15 eurot, mis sisaldab bussisõitu ja lõunasööki. Kuni 12-aastastele lastele on reisi hind 12 eurot.

Reisid algavad ja lõpevad Jõgeva bussijaama ning raudtee vahelises uues parklas, et meiega saaksid liituda ka need, kes soovivad tulla Jõgevale rongi või bussiga. Oma autoga tulijad saavad jätta auto lähedal asuvatesse parklatesse. Soovitame võtta kaasa sularaha, taludes on avatud kohvikud või kohalike toodete letid.

Mõlemal reisil saab osaleda kuni 35 inimest.

Reisidele saab registreeruda SIIN kuni 20. juulini (kaasa arvatud). Reisil osalemise garanteerib selle eest tasumine hiljemalt 20. juulil.

Osalustasu palun kanda: Jõgevamaa Koostöökoda MTÜ, a/a EE321010220058330013 (SEB pank). Lisage makse selgitusse reisi nimi ja osalejate arv.

NB! Korraldajal on õigus teha muudatusi reiside korralduses ja kavas, kui grupid ei täitu.

Täiendav info: Jõgevamaa Koostöökoda, info@jogevamaa.com. ;Aive Tamm, tel 5309 0915