Kalender

Päevakorralised

Ettevõtete ja vabaühenduste probleemide kaardistamiseks loodi veebileht www.kriisiabikeskus.ee

19. märts 2020 Kell 11:13

Ettevõtetele ja vabaühendustele, kes teenivad tulu ja pakuvad teenuseid, avati probleemide kaardistamiseks kriisiabikeskuse veebilehekülg www.kriisiabikeskus.ee.

Saaremaa Turunduskoja eestvedamisel ja koostöös Maakondlike Arenduskeskuste võrgustikuga valmis online platvorm Eesti ettevõtete probleemide kaardistamiseks. See aitab hinnata ettevõtjate seisundit kriisiolukorras ning anda olulist sisendit riigipoolsete abimeetmete välja töötamiseks.

Alates 18. märtsist oodatakse ettevõtjaid kui ka vabaühendusi, kes teenivad tulu ja pakuvad teenuseid, kriisiabikeskuse veebileheküljele www.kriisiabikeskus.ee täitma ankeeti, mis annab hiljem ülevaate nende vajadustest ja probleemidest. Maakondlike Arenduskeskuste võrgustik esitab esimese vahekokkuvõte tulemustest Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile 25. märtsiks. Ettevõtjatele jääb platvorm avatuks ka pärast seda.

Ankeet koosneb 14 küsimusest ja selle tulemused jõuavad nii ministeeriumi kui ka kõikide maakondlike arenduskeskusteni. 

Lisaks on loodud mitmeid veebiplatvorme, mis pakuvad lahendusi probleemidesse sattunud inimeste ja vabatahtlike kokkuviimiseks. Näiteks pakub Vabatahtlike Värav abistamisjuhiseid kogukondadele ja vabatahtlikele https://vabatahtlikud.ee/uudis/juhised-abistamiseks-kogukondadele-ja-vabatahtlikele/. Abivajajaid ja vabatahtlikke viib kokku veebikeskkond on https://kogukondaitab.ee/et/.