Kalender

Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Lõuna-Eesti maitsete nädal "Metsast taldrikule" 3.-13. novembril

02. november 2022 kell 11:50

Novembri esimesel poolel toimub juba kolmandat korda Lõuna-Eesti maitsete nädal “Metsast taldrikule”. Jõgevamaalt osaleb tänavu rekordiliselt viis kohta: Apteekri puhvet ja Avinurme Puiduait Avinurmes, Kohvik Ateljee Jõgeval, LAUT resto Jõgeva alevikus ja Linda Pudrupott Kalevipoja Kojas Kääpal.
 

3. - 13. novembrini saab veidi enam kui poolesajas söögikohas nautida põnevaid kahekäigulisi erimenüüsid, mille toitudesse on oskuslikult sobitatud Eestimaa sügis. Toiduhuvilisi oodatakse 54 kohvikus ja restoranis Tartumaal, sh Tartu linnas, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal. Kõikide osalejate ja menüüdega saab tutvuda kodulehel. Nädal on ka Facebookis

Erimenüü hind jääb vahemikku 21 – 24 eurot ning sisaldab kaht käiku ning peakoka tervitust. Kuna kõik kohad ei paku erimenüüd iga päev, on vajalik eelnevalt sobiv päev ja kellaaeg välja valida ning broneerida:

- Apteekri puhvet Avinurmes,

- Avinurme Puiduait,

- Kohvik Ateljee Jõgeval,

- LAUT resto Jõgeva alevikus,

- Linda Pudrupott Kalevipoja Kojas Kääpal.

"Metsast taldrikule" nädala eesmärgiks on suurendada hallil ja porisel ajal toitlustusettevõtete külastatavust, tõsta esile kohalikku toorainet ning toetada piirkonna toidukultuuri ja väiketootjaid.

Maitsete nädal on varasematel aastatel toonud päris palju põnevust ja uusi maitsekombinatsioone, sest kokad katsetavad toite, mida tavamenüüdes ei kohta. Taldrikutele jõuavad tuttavad metskits ja põder, aga ka karu. Mõistagi on palju marjade ja seentega roogasid. Kuna nädal on tegelikult 11-päevane ning sinna jääb kaks nädalavahetust, on see ka hea aeg tulla Lõuna-Eestisse kaugemalt.

Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad Lõuna-Eesti turismiklaster, Tartu linn, SA Tartumaa Turism, Tartu Ärinõuandla, Jõgevamaa Koostöökoda, Jõgevamaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus, Põlvamaa Arenduskeskus, SA Valgamaa Arenguagentuur, Võrumaa Arenduskeskus ja Viljandimaa Arenduskeskus.