Avatud talude päev Jõgevamaal

Avatud talude päev 2023 kutsub talusid osalema

22. märts 2023 Kell 11:02

Üheksas üleriigiline avatud talude päev, mille raames avavad oma väravad ligikaudu 300 talu, toimub tänavu 15.–16. juulini.. Nagu viimastel aastatel tavaks, võivad vastuvõtjad avada oma uksed lisaks pühapäevale ka laupäeval. 

Avatud talude päev annab hea võimaluse näha, kuidas kasvab kodumaine toit, mida kujutab endast üks tänapäevane talupidamine või põllumajandusettevõte ning kui mitmekesine on maaelu. 

Meie koostööpiirkonnas pakuvad tavaliselt külastusvõimalust rohkem kui 10 tootmis- ja elulaadiettevõtet. Mitmed neist on osalenud enamusel aastatel.

Talude registreerimine toimub veebilehel https://www.avatudtalud.ee/et/talule ja kestab kuni 21. maini.

Päeva ametlik veebileht http://www.avatudtalud.ee/ kajastab kõige värskemat infot, samuti FB-leht.

Kokkuvõtlikku ülevaadet nii tänavuse kui varasemate aastate kohta haldab maainfo.ee oma veebilehe rubriigis Avatud talude päev 2023

2023. aasta üldine infopäev toimub 12. aprillil. Infopäeva saab ka jälgida veebist otseülekandena ning järelvaadata videosalvestisena YouTube'is. Sõltuvalt vajadusest teeme ka Jõgevamaa infopäeva või toimub see individuaalsete nõustamistena. 

 

Avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium ja Maaelu Teadmuskeskus koostöös Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ning Eestimaa Talupidajate Keskliiduga. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud LEADER tegevusrühmad. Avatud talude päeva korraldamist kaasrahastab Euroopa Liit.

Avatud talude päeva ühistegevusi Jõgevamaal koordineerib Jõgevamaa Koostöökoda. Kontakt: Ülle Jukk, ylle@jogevamaa.com.