Ürituste kokkuvõtted

Jõgevamaa toiduvõrgustiku seminar

18. veebruar 2020 Kell 17:33

11. veebruaril 2020 toimus Betti Alveri muuseumis Jõgevamaa toiduvõrgustiku seminar.

Seminari põhiteemaks oli anda ülevaade, millised toiduprojekte on Jõgevamaa Koostöökoda alates 2015 ellu viinud ja mis ootab ees kuni aastani 2023. Peamiselt on tegemist müügiedendus-, arendus- ja turundustegevustega. Meil on hetkel töös neli erinevat projekti, mille kaudu on võimalik toetada toiduettevõtjate arengut ja kohaliku toidu tutvustamist laiemalt. Jätkame messidel ja müügiüritustel osalemist, koolitusi, õppereise jne. Igal projektil on oma eripärad ja tingimused, millega tuleb arvestada.

Pikemalt oli juttu kontseptsioonist "Jõgevamaa katab laua", millega tuli koostöökoda esimest korda välja 2018. aasta avatud talude päeval. Kuna meie toidusektor on hästi mitmekesine alates toormekasvatajatest sellest toodete valmistajate ning toidupakkujateni, võime seda tunnuslauset uhkusega laiendada. Sestap koondame kokku ka erinevad müügiedendus- ja turundustegevused.

Kairo Roots, Tartu restorani Meat Market peakokk, rääkis kuidas ta planeerib restorani menüüd, kuidas on leidnud tee väiketootjateni ja kuidas see võimaldab olla omal moel hea toidu saadik ning tutvustada siinset toitu kaugemale. Arutati ka seda, kuidas ja mil moel oleks restorani peakokkade ning toidutoojate koostöö võimalikult tõhus. Väga oluline on isiklik kontakt ja koostöö. Kairo tunneb hästi Peipsiveert ning see rõõmustab kindlasti siinseid tootjaid. 

Seminari kava:

13.00 – 13.15 - saabumine, kohv

13.15 - 13.30 – sissejuhatus

13.30 – 15.00 – Jõgevamaa Koostöökoja toiduprojektide, „Jõgevamaa katab laua“ kontseptsiooni ja toitlustajate arenguprogrammi tutvustamine - Ülle Jukk, Jõgevamaa Koostöökoda

15.00 – 15.30 – Restorani menüü kujundamine Meat Marketi näitel, väiketootjate toodete kasutamine menüüs - Kairo Roots, restoran Meat Market

15.30 – 16.00 – aruteluring

Projekti "Jõgeva maakonna tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamine 2020-2023" toetab Euroopa Regionaalarengu Fond meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine“ tegevuse „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks (PATEE)“ kaudu.

Seminaril osalemine on ettevõtte jaoks vähese tähtsusega abi (VTA).