Kalender

Kasepää vald

Peipsi ääres sai nautida muusikat ja romantikat

05. august 2014 Kell 03:59

Kasepää vallas asuv Tiheda vabaõhulava on paik, kus publik saab peale esinejate nautida romantilist järvevaadet: poolikut paati meenutava kaarega lava on ehitatud otse Peipsi kaldale, seljaga järve poole. Romantilises paigas sai 2013. ja 2014. aasta suvel MTÜ Parim Valik korraldusel teoks kontserdisari “Peipsi romantika”.

Esimesed romantilised kontserdid said teoks 2013. aasta 19. ja 20. juulil. Kahest muusikaõhtust oli rahvarohkem esimene, mil kontserdi esimeses pooles astus rahva ette Liisi Koikson ning teises pooles Marko Matvere ja Peep Raun. Ent publikut jätkus ka teisel õhtul esinenud Bonzole ja Ott Leplandile.

Õigupoolest polnud kummalgi päeval tegemist üksnes muusikaõhtuga. Oma roll oli kontsertide kavas ka sõnal. Mõlemad kontserdid juhatas sisse Tartu noor näitleja Tess Pauskar, kes luges mereteemalist ja armastusluulet. Luuletekste sai kuulda ka kahe kontserdipoole vahepeal. Marko Matveregi ei täitnud oma pooleteisetunnist esinemisaega üksnes lauludega, vaid jutustas lugusid purjelaevanduse ajaloost ja omaenda pikkadel merereisidel ette tulnud juhtumistest.

2014. aasta kontserdid toimusid 18. ja 19. juulil. Esimesel õhtul astusid üles ansambel Traffic ning Ivo Linna ja Antti Kammiste, teisel Hanna-Liina Võsa ja ansambel Vallatud Vestid koosseisus Jalmar Vabarna, Tanel Padar ja Ott Lepland. Nii ühe kui ka teise õhtu juhatasid soojendusbändi asemel sisse Jõgevamaa rahvatantsijad: reedel sai näha Põltsamaa segarühma Nii ja Naa, laupäeval Jõgeva segarühma Kaaratsim. Õhtujuhiks oli mõlemal korral taas Tess Pauskar. Teise õhtu kontsert osutus eriti menukaks: seda käis kuulamas üle tuhande inimese.

Lisaks vaimule sai “Peipsi romantika” kontsertidel kosutada ka keha. Publikut toitlustanud Tartu catering-firma Maitseelamused.ee pakkus tavalisest vabaõhuürituste menüüst mõnevõrra erinevaid roogi. Veine pakkus Nautimus ja kokteile segas firma Bar, Cocktails & Dreams šõubaarman.

Muusikaõhtutega jäid mõlemal suvel rahule nii publik kui ka esinejad. Viimastele oli suureks ja positiivseks üllatuseks nii unikaalse atmosfääriga esinemispaik (Tiheda laululavagi on valminud suuresti Leader-toetuse abil) kui ka kuulajate suur arv. Kohalik rahvas ja suvitajad – aga neid on Kasepää kandis suvekuudel rohkesti – olid aga tänulikud võimaluse eest armastatud artiste n-ö koduõuel kuulata. Peipsi äärde sõitmist ei pidanud paljuks ka Jõgeva, Tartu ja teiste paikade muusikahuvilised.

“Peipsi romantika” korraldamiseks sai MTÜ Parim Valik Leader-programmist kahe projektiga kokku 4858 (2158 + 2700) eurot toetust. See andis võimaluse publikule taskukohase hinnaga pileteid müüa. Mõlemal korral kasutati Leader-toetust heli- ja valgustehnilise teenindamise eest tasumiseks (teenuseid pakkus oma maakonna ettevõtja Imre Mihhailov) ning kontsertide reklaamiks.