Maakondlikud projektid

Jõgevamaa Puuetega Inimeste Koda andis välja ülevaateraamatu

31. detsember 2010 Kell 11:07

Jõgevamaa Puuetega Inimeste Koda on tegutsenud juba kümme aastat ning selle aja jooksul on koja „katuse” alla koondunud üha uusi puudespetsiifilisi ühinguid. Oma kümnendaks sünnipäevaks andis koda Leader-toetuse abiga välja raamatu „Jõgevamaa Puuetega Inimeste Koda – 10 aastat tegevust“, milles võetakse lühidalt kokku senitehtu ja tutvustatakse põhjalikumalt koja liikmesorganisatsioone.

Ülevaateraamatu koostamises osalesid Jõgevamaa Puuetega Inimeste Koja juhatuse liikmed, asutajaliikmed ja liikmesorganisatsioonide juhatuse liikmed. Raamatu üllitamine oli esmakordne ja hea võimalus tutvustada ühekorraga kõiki Jõgevamaa puuetega inimeste organisatsioone.

Võrgustiku tutvustamine on tähtis edasiste koostööpartnerite leidmise ja juba toimiva koostöö laiendamise seisukohalt ning seda nii maakonnasiseselt (KOV-id, uued liikmed, äriühingud) kui ka maakonnaüleselt. Samas aitab raamat tunnustada ka organisatsioonide eestvedajaid ja väärtustada nende senist tegevust, mis vabatahtlikkuse alusel toimivate ühenduste puhul on kahtlemata vajalik. Ülevaateraamat on üksiti vabatahtlikult tegutsevate puuetega inimeste edulugu, mis on inspiratsiooniks kõikidele sarnases olukorras inimestele ja nende toetajatele.

63-leheküljelist raamatut trükiti 500 eksemplari ning seda jagatakse puuetega inimeste ühenduste liikmetele, PIKi üritustel osalejatele ja teistele soovijatele tasuta. Raamatut esitleti 26. novembril 2010 Jõgevamaa PIKi 10. sünnipäeva ja rahvusvahelise puuetega inimeste päeva tähistamisel Jõgeva kultuurikeskuses, kus võisid osaleda kõik huvilised.

Ülevaateraamatu väljaandmisele kulus 16 061 krooni, millest 14 448 krooni saadi Leader-meetmest. 1613 krooni suuruse omaosaluse aitasid katta omavalitsuste toetus, eraannetused ja PIKi osutatud teenuste eest laekunud raha.