Maakondlikud projektid

Korralik tribüün aitas saada täiusliku peoelamuse

01. november 2011 Kell 06:51

Jõgeva staadionil peeti 12. juunil 2011 esimest Eesti Naiste Tantsupidu. Kolme peokontserdi pblik sai unustamatu elamuse sellest, kuidas enam kui kolm tuhat tantsijat poeetilisel, aga tükati ka lustakal viisil eesti naise lugu jutustasid.

 

Peole eelnesid eelproovid maakondades ning kaks ülitihedat peoeelset proovipäeva Jõgeva staadionil ja Jõgeva ümbruse harjutusväljakutel. Põrgukuumusele vaatamata tehti nende kahe päevaga lausa imet ning tulemus sai igati vaatamisväärne. Oli ilusaid tantsu- ja muusikaleide, suurejoonelisi väljakukujundeid ning sõnalist sidusainet, mis osad tervikuks liitis. Peo pealavastaja Ülo Luhti käe all tantsupeo liigijuhtidena tegutsenud Jõgevamaa tantsujuhid said aga hindamatu töökogemuse.

Peo patrooniks oli Eesti Vabariigi presidendi abikaasa Evelin Ilves, kes presidendi kantselei naisrühma Kadrioru Kadrid koosseisus ka ise väljakul tantsis. Publiku hulgas olid nii president Toomas Hendrik Ilves kui ka ekspresident Arnold Rüütel koos abikaasa Ingridiga.

Et tantsijate poolt väljakul moodustatavad mustrid paremini jälgitavad oleksid, tuleb neid vaadata maapinnast kõrgemalt. Publikule täiusliku peoelamuse pakkumiseks (ja muidugi ka lihtsalt rohkearvulise publiku istumapaigutamiseks – tavaolukorras on Jõgeva staadionil vaid 250 istekohta) rentis üks peo korraldajatest, MTÜ Rahvatantsuselts Meie Mari Leader-programmist saadud toetuse abil vajalikud tribüünid.

Tribüünid renditi ASilt Telinek. Samalt firmalt telliti ka tribüünide transport ja paigaldus. Publikule mõeldud 120 meetri pikkuse ja 17 meetri laiuse tribüüni kümnes sektoris oli ühtekokku 2198 kohta. Alumises reas istujad paiknesid 1,5 meetri, ülemises reas istujad olenevalt sektorist 6-8 meetri kõrgusel (iga järgmine rida paiknes eelmisest poole meetri võrra kõrgemal). Tantsurühmade juhendajate ja eakamate tantsijate jaoks paigaldati väljaku teisele küljele veel teine, 250 kohaga tribüün.

Tribüünide rendile kulus 21 090,84 eurot, millest 18 981,76 eurot tuli Leader-programmist. Tribüünide transpordile kulus 8988,54 eurot, millest 8089,68 eurot tuli Leader-programmist. Kogu omavahendite kulu – 3007,94 eurot – kaeti peo piletitulust.

Ehkki korraldajad lootsid pisut suuremat külastajate arvu, vaatas etendusi siiski arvestatav hulk inimesi – 3236. Ka peo tulud ja kulud õnnestus enam-vähem tasakaalu saada. Seda eelkõige tänu sellele, et paljud tantsupeo hea kordamineku eest hoolitsenud tegid seda tööd vabatahtlikkuse alusel.