Pajusi vald

Pajusi vald

Aidu palliplats leiab elavat kasutamist

13. jaanuar 2011 Kell 09:25

MTÜ Aidu rajas Leader-programmist saadud toetuse abil Aidu külalistemaja juurde mänguplatsi, kus saab mängida tennist ning võrk- ja korvpalli.

Mänguplats valmis 2009. aasta augustis ning see on osutunud kohalike noorte seas väga populaarseks, sest muid kooskäimiskohti neil ju kohapeal polegi. Läheduses pole ka spordisaali, kus tubastes tingimustes sporti harrastada. Nii leiabki mänguplats soojemal ajal väga elavat kasutamist, eriti siis, kui koolides on suvevaheaeg. Tänapäeval noori ju enam naljalt juurikaid rohima ei panda ning üleliigne energia elatakse meelsasti välja palliplatsil.

Peale Aidu küla noorte käib platsil palli mängimas naaberküla Vägari noori ja isegi paljud jõgevlased on selle paiga avastanud. Kui kaugemalt tulijad tenniseväljakut kindlaks ajaks reserveerida soovivad, küsitakse neilt selle eest ka väikest tasu, sest oma küla rahvas sel ajal ju väljakut kasutada ei saa. Raha kulutatakse mänguplatsi hooldamiseks.

Mänguplatsi juures on nüüd ka omapärane varjualusega puhkekoht, mida ilmestab varem küla keskel seisnud hoonest (seal asusid kultuurimaja, sidejaoskond ja kauplus) säilinud mantelkorsten. Hoone tuli vaatamata osa külaelanike vastuseisule lammutada, sest see oli muutunud varisemisohtlikuks ning selle kordategemiseks ja edaspidiseks majandamiseks raha polnud.

Mänguplatsi rajamine läks maksma ühtekokku 799 462 krooni, millest 680 000 krooni tuli toetusena Leader-programmist ning ülejäänu lisas MTÜ omaosalusena. Varjualusega puhkekoht rajati teisi rahastamisallikaid kasutades. Tulevikus tahetakse palliplatsi ja puhkekoha lähedusse rajada ka erinevate atraktsioonidega laste mänguväljak. Selliste objektide olemasolu muudab küla noorte inimeste silmis elamisväärsemaks. Ilma noorteta ootab paika aga hääbumine.


Jõgevamaa Koostöökoda