Kalender

Palamuse vald

Uus tehnika aitab klientidele kvaliteetset teenust pakkuda

15. juuli 2013 Kell 07:53

Kaareperes 2009. aastast tegutsev OÜ LP Green pakub haljasalade hooldamise, lehe- ja lumekoristuse jm teenuseid. Ettevõttes saab tööd kaks inimest. Firma 15 püsikliendi hulgas on suurim Palamuse vallavalitsus, ent teenuseid pakutakse ka firmadele, korteriühistutele ja eraisikutele.

Palamuse vallavalitsuse tellimisel hooldab firma Palamuse, Kaarepere, Luua, Kudina, Pikkjärve ja osalt ka Vaidavere haljasalasid ning koristab lund Palamuse aleviku pargi- ja kõnniteedelt, Kaarepere külakeskuse teedelt ning Luua küla valla hallata olevatelt teedelt ja kõnniteedelt. Luual tehakse ka libedusetõrjet. LP Greeni seob vallaga viieaastane leping.

Et olla usaldusväärne lepingupartner ja pakkuda klientidele kvaliteetset teenust, soetas LP Green endale 2011. aastal ratastraktori New Holland Boomer 3045 4WD, lumesaha Pronar PU-2100, niiduki Maschio Yolly 210P, lumepuhuri SB1800 ja liivapuisturi Pronar PS-250. Senise väikese kabiinita traktori ja vana saha korraliku tehnika vastu väljavahetamise mõttele andis hoogu ka 2010./2011. aasta lumerohke talv.

Uue tehnika soetamisel tuli LP Greeni omanikule Rainis Pollile appi Leader-programm. Traktori ostu toetas programm 60 protsendi, ülejäänud masinate ostu 40 protsendi ulatuses. Ühtekokku sai ettevõtja uue haljasalade hooldus- ja lumekoristustehnika soetamiseks Leader-toetust 14 648 eurot.

Rainis Polli sõnul oleks ta tehnika välja vahetanud ka Leader-toetuseta, ent siis oleks tulnud mehhanisme soetada ükshaaval või nende kvaliteedis kõvasti järele anda. Siis poleks aga firma saanud oma klientide antud ülesandeid nii korralikult täita kui praegu.