Kalender

Tabivere vald

Tantsijad ei vaju enam tantsupõrandast läbi

30. aprill 2013 Kell 10:53

Maarja-Magdaleena rahvas võib uhkeldada sellega, et neil on mõnus välilavaga puhkeala, kus vabaõhukontserte, -etendusi ja muid sündmusi korraldada. Puhkeala ei asu külakeskusest kaugel, samas on see tuule ja liiklusmüra eest kenasti metsatuka sisse varjunud.

 

Juba aastaid kasutusel olnud puhkeala sai 2008. aastal tänu külade uuendamise ja arendamise investeeringutoetusele (MAK meede 3.2) saadud toetusele värskema ilme. Sinna rajati mõned varjualused, inventari paigutamiseks vajalikud majakesed ja lõkkeplats. Ka pingid vahetati välja ning maantee ja puhkeala vahele rajati korralik valgustatud jalgtee.

Üks väheseid asju, mis suure renoveerimise käigus ehitajatest puutumata jäi, oli välilava tantsupõrand. Selle seisund tundus olevat hea ning arvati, et see peab veel päris kaua vastu. Paraku osutus arvamus ekslikuks ning järgmistel suvedel hakkas tantsijate või näitlejate jalge all tükati läbivajuv põrand ürituste korraldamist segama.

2011. aasta suvel lammutati sajast kohast lapitud põrand lõpuks maha ning ehitati selle asemele uus. Immutatud puit, mida põranda ehitamisel kasutati, peaks ilmastiku mõjudele kauem vastu pidama kui tavaline puit.

Uus põrand sai esimesed „tuleristsed” üsna varsti pärast valmimist: seal toimus karaokefestival. Nii see festival kui ka järgmise suve vabaõhusündmused näitasid, et uus põrand õigustab end igati.

Uue tantsupõranda ehitas AS Tanel ning see läks maksma 4808 eurot. Sellest 4328 euro suuruse osa kattis Maarja-Magdaleena Maarahva Seltsi taotletud Leader-toetus.