Torma vald

Torma vald

Võtikvere välilava sai raamatupeo ajaks uue ilme

21. september 2012 Kell 18:42

Torma vallas asuv Võtikvere on tuntud raamatukülana, kuhu kord aastas tuleb kokku kirjanikke, kirjastajaid ja raamatusõpru kogu Eestist ja kaugemaltki. 2012. aasta 4. augustil peetud raamatuküla peo eel sai uue ilme Võtikvere pargis asuv välilava, millel toimusidki raamatupeo mõttevahetused. Selsamal vastsel välilaval esitles raamatuküla looja ja eestvedaja Imbi Paju oma uut raamatut „Soome lahe õed.

Vaadates teiste valu”, sealsamas kõneles Eesti Vabariigi president Toomas Henrik Ilves Eesti kohast maailmas ja oma raamatust „Omal häälel” ning proua Evelin Ilves oma raamatust „Kingitud maitsed”.

 

Väilava uuendamise võttis Võtikvere külaselts ette sellepärast, et vana, kümmekond aastat võtikverelasi teeninud pargilava aeg hakkas ümber saama. Tagatipuks vajutas lumi 2011./2012. aasta talvel sisse lava varikatuse.

Lavale andis uue ilme OÜ Unicom. Rajatis sai iidsesse parki igati sobiv: ümarpalkidest tagaseinaga ning muuski mõttes lihtsa ja looduslähedase moega. Lava uuendamine läks maksma 4700 krooni ning lisaks Leader-programmist saadud 2588 kroonile saadi ettevõtmisele toetust ka Kohaliku omaalgatuse programmist. Uued pingid meisterdas välilava juurde külarahvas ise.

Lisaks raamatuküla peole jõuti välilava veel samal suvel kasutada Torma valla võrkpalliturniiri avamis- ja autasustamistseremoonia läbiviimiseks ning ühe suguvõsa kokkutuleku pidamiseks. Võtikvere parki teevad igal aastal väljasõidu Torma lasteaia lapsed. Seal toimuvad kohalikud jaanipeod ja teised vabaõhuüritused. Ning loomulikult on välilavale oodatud ka järgmiste raamatupidude külalised.


Jõgevamaa Koostöökoda