Kalender

Torma vald

Sätsuverre on plaanis rajada kaugtöö- ja koolituskeskus

15. jaanuar 2014 Kell 18:15

Maapiirkondades on suureks probleemiks kujunenud see, et inimestel ei ole tööd või siis tuleb tööl käia väga kaugel. Tänapäeval saab paljudes ametites aga hakkama ka nii, et inimene füüsiliselt kohal ei viibi, vaid teeb oma tööd kodus arvuti taga. Kui kodus puudub vaikne nurk töötegemiseks, kontoritehnika (arvuti, printer, paljundusmasin) või korralik internetiühendus, oleks vaja kodulähedast kaugtöökeskust, kus need olemas.

OÜl Abbiente ongi plaanis Torma valda Sätsuvere külla rajada kaugtöö- ja koolituskeskus, kus olemas nii kaugtöö tegemiseks sobivad tööruumid kui ka mitut laadi koolituste korraldamise võimalused. Keskuse projekteerimiseks sai osaühing toetust Leader-programmist.

Kaugtöö- ja koolituskeskuse kompleks hakkab koosnema peamajast, kus asuvad kaugtöö tegemiseks mõeldud ruumid ning suurem saal koolituste ja seminaride tarvis, saunamajast koos väiksema seminariruumiga ning kahest kämpingumajast, mis on kasutatavad nii suvel kui ka talvel. Eelkõige peredele mõeldud kämpingumajadesse saab kummassegi majutada neli inimest. Majutusvõimalused on ette nähtud ka peamajja ja sauna: esimesse saab lisamadratseid appi võttea magama panna 15-20 inimest, teise kuni kümme inimest.

Majutusvõimalus muudab Sätsuvere kaugtöö- ja koolituskeskuse firmade ja riigiasutuste silmis, kes koolituse või seminari korraldamiseks kohta otsivad, tunduvalt atraktiivsemaks. Majutusteenust saab aga pakkuda ka teistele asjast huvitatutele, näiteks neile, keda peibutavad sellesse kanti Kuremaa suurepärased suusarajad ja tulevikus ka Laiuse mäele rajatav slaalominõlv.

Mis aga koolitustesse puutub, siis neid on OÜl Abbiente kavas ka ise korraldada. Et firma tegeleb iluteenuste pakkumisega, siis ongi plaanis kohapeale tuua just juuksuritöö alaseid koolitusi, millel osalemiseks Jõgevamaa juuksuritel tavaliselt Tallinnasse või Tartusse sõita tuleb. Lisaks sellele kavatseb OÜ Abbiente kaugtöö- ja koolituskeskuse valmides oma ilusalongi Tormast Sätsuverre kolida. Praegu tegutseb salong rendipinnal ja selle kasutamine on päris kallis.

Sätsuvere kaugtöö- ja koolituskeskuse projekteeris 2012. aastal OÜ Mereääre Grupp, mis tegutseb Lääne-Virumaal Kadrinas. Projekt läks maksma 7500 eurot, sellest 4500 eurot tuli Leader-programmist. Hetkel on OÜ Abbiente võtnud kaugtöö- ja koolituskeskuse rajamisel hingetõmbepausi, ent tulevikus on firmal plaanis raha taotleda ka keskuse väljaehitamiseks. Sobiv maatükk on selleks olemas ja Sätsuvere on sellise kompleksi jaoks hea paik: seal on piisavalt vaikust, ent samas jääb see elava liiklusega Jõgeva-Mustvee maanteest vaid kolme kilomeetri kaugusele.