Päevakorralised

Päevakorralised

Jõgevamaa Koostöökoja õppereis 16. septembril – tunne oma kodukanti vol 2! 

31. august 2022 Kell 13:42

Jõgevamaa Koostöökoda korraldab 16. septembril 2022 õppereisi oma tegevuspiirkonnas Leader toetust saanud ettevõtetesse ja kogukonnakeskustesse.

PROGRAMM

8.30 väljasõit Jõgevalt (Suurelt tänavalt purskkaevu eest)

8.40 – 9.05 Sordi Somka puhkemaja  

Sordi Somka on puhkemaja Jõgeva mõisa pargis Pedja jõe saarel. Hoone on läbinud värskelt põhjaliku uuenduskuuri. Puhkemaja nimi on mugandus Jõgeva sordiaretusjaamast ja soome saunast. Täna on Sordi Somka valmis aastaringseks kasutamiseks ja varustatud kõigega, mis ühes puhkemajas nii tööks, puhkuseks või lihtsalt mõnusaks äraolemiseks vaja peaks olema.Leader on toetanud puhkemaja rekonstrueerimist.Maja tutvustab Rauno Võsaste.

https://somka.ee/ , https://www.facebook.com/SordiSomka

9.35 – 10.20 Mäeotsa puhketalu  

Mäeotsa puhketalu on pidevalt arenev puhketalukompleks Tartumaal, endises Tabivere vallas. Puhketalu on efektne paik erinevate sündmuste läbiviimiseks: pulmad, juubelid, konverentsid, suvepäevad jne. Majutuskohtasid on aastaringselt 70 kohta. Leader on toetanud vana tallihoone rekonstrueerimist konverentsikeskuseks ja suurürituste hoone laiendamist. Kompleksi ja tegevust tutvustab Andrei Krasnov.  https://maeotsapuhketalu.ee/ee/ , https://www.facebook.com/Puhketalu

10.40 – 11.10 Gustavi jahimaja

Jahiselts Gustavi jahimaja on valminud 2012. aastal, kui saadi PRIAst toetust jahimaja ehituseks ja sisutamiseks. Jahimaja ehitati Puurmani lähistele, kus on võimalik nõu pidada, võtta vastu külalisi ja vajadusel neid majutada. Jahimaja ehitus pälvis Puurmani valla Aasta tegu 2012 auhinna.
Jahiseltsil Gustav valmis jahimaja abihoone, mis sai kaasfinantseerimist  LEADER programmidest. Abihoone on mõeldud loomade esmasteks töötluseks ning milles on külmkamber loomade hoiustamiseks. Abihoone on suureks abiks jahimeestele, kuna varasemalt puudus korralik hoone loomade töötlemiseks ja hoiustamiseks. Leader on toetanud kõrvalhoone püstitamist ja sisustamist. Maja ja tegevust tutvustab Kalev Kurs.

http://www.jsgustav.ee/moodul.php?moodul=CMS&Komponent=Lehed&id=36&m_id=157

11.20 – 12.00 Ruupa Puukool OÜ

2016. aastal asutatud Ruupa Puukool Pikknurmes tegeleb kuuse- ja kaseistikute kasvatamisega.  Leader-toetuse abil ostetud külviliin võimaldab seemnete külvi oluliselt kiirendada, kvaliteeti ühtlustada ning külvimahtu kahekordselt suurendada. Pealegi, kassettides kasvatatud taimed on tugevamad kui paljasjuursed istikud. Tootmismahtude suurendamiseks andis tõuke puudus Eestis kasvatatud metsataimedest, et ka erametsaomanikele oleks tagatud võimalus metsauuendamiseks kohalike taimedega.Leader on toetanud metsataimede külviliini, tunnelkasvuhoone ja metsataimede kassettide soetamist. Maja ja tegevust tutvustab Andre Koorts.

12.15 – 13.15 Kamari Haridusselts ja lõuna

Üle 20 aasta tegutsev Kamari Haridusselts on Põltsamaa piirkonna üks tugevamaid kogukonna seltse. Selts korraldab kogukonnas mitmeid koolitusi, sündmusi, õppereise, on olnud suurürituste Kamari Veetrall ning Supifestival algataja ja korraldaja. Samuti  parendanud endist Kamari koolimaja, kus seltsi tegevuskoht, ja teinud sellest  hubase kogukonnakeskuse. Leader on toetanud sündmuste korraldamist, kogukonna huvi- ja kultuuritegevust, inventari soetamist ja väliköögi rajamist. Tegevust tutvustab Liia Lust.

https://www.facebook.com/KamariHaridusselts , http://kamari.ee/kamariharidusselts/

13.30 – 14.25 Meemeistrid OÜ

Meemeistrid OÜ on väike pereettevõte, mis tegutseb aastast 2010. Juba 6 aastat tegutsetakse Põltsamaa külje all, endise Annamõisa meierei ja kaupluse asukohas, kuhu on järk-järgult rajatud meetalu, kus lisaks tootmisele viljeletakse ka agroturismi. Mesindus - see on keskkonda hoidev elustiil, mida väike pereettevõte just viljelebki. Pakutakse klassikalist mett ja erinevaid maitsemeesid. Kohapeal degusteerimine. Leader on toetanud mesindushoone rajamist ja seadmete ostmist. Talu ja tegevust tutvustab Raul Terep.

https://www.meemeistrid.ee/, https://www.facebook.com/Meemeistrid

14.45 – 15.30 Pajusi Von Wahli restoran  

Kunagise mõisaomaniku Carl Gustav von Wahli järgi nime saanud restoran ning meelelahutushoone, mis algselt oli Pajusi mõisa tall-tõllakuur, on ehitatud 19. sajandi alguses, mil valmisid enamik tänaseni säilinud Pajusi mõisa abihooneid. Alates 1999. aastast on kaunis sammastega hoone arhitektuurimälestis. 2020. aasta suveks, pärast ulatuslikke renoveerimistöid, on kaunist restoranist Von Wahl saanud Pajusi mõisa pärl, mille mahutavus on pea 100 inimest ning mille ruumikus ning elegantsus ei jäta kedagi külmaks. Leader on toetanud restoraniköögi sisustuse soetamist. Maja ja tegevust tutvustab Lembit Paal. https://pajusimois.ee/von-wahli-restoran/

15.45 – 16.20 Jahiselts Ott              

Jahiselts Ott rajas endale 2019. aastal jahimaja Aidu lähedale Kose külla. Jahimaja ehitamise võttis selts ette sellepärast, et senini neil oma ruume polnudki, vajadus nende järele oli aga ilmne. Eriti tunti puudust jahisaagi esmase töötlemise ruumist: kodusesse kööki lastud põtra või kitse ju ei vii. Võimalus ulukite lihakehi kohapeal esmaselt töödelda tagab kvaliteetsema toote ning vähendab kulutusi transpordile. Jahimajas on võimalik peale ulukite küttimisjärgse esmastöötluse viia läbi koolitusi ja õppepäevi jahindusega tegelejatele, maaomanikele, noortele jahindushuvilistele ja teistele. Seal on võimalik vastu võtta jahikülalisi, pidada seltsi koosolekuid ning korraldada kokkusaamisi teiste jahiseltsidega.

Leader on toetas jahimaja rajamist. Jahimaja ja tegevust tutvustab Karmo Eesmäe.

Kojusõit, kell 16.35 tagasi Jõgeval

REGISTREERIMINE ON LÕPPENUD!

Täiendav info Jana Pärn, jana@jogevamaa.com


Jõgevamaa Koostöökoda