Puurmani vald

Puurmani naised kudusid etnograafilisi vaipu

Meie esiemad olid usinad käsitöötegijad. Puurmani käsitööselts Kati tegi neile tänukummarduse sellega, et korraldas oma liikmetele etnograafiliste vaipade kudumise koolituse. Neljateist kudumishuvilist naist kutsuti juhendama Tartu Kõrgema Kunstikooli õppejõud Veinika Västrik.

Puurmani lossi saalist sai hinnatud kontserdipaik

Puurmani loss tegi hiljuti Norra riigi ja Euroopa Majanduspiirkonna finantsmehhanismi toel läbi põhjaliku restaureerimise. Mõisa saalist on tänu sinna Puurmani vallavalitsuse eestvõttel soetatud uuele klaverile ja mõnusatele toolidele saanud hinnatud kontserdipaik.

Jahimeeste kodu sai sisustuse

Puurmani ümbruse jahimehi ühendav jahiselts Gustav on endale Puurmani lähedale välja ehitanud toreda kodu. Tänu Leader-programmist saadud toetusele sai see ka sisustatud.

Tõllakuuri sisustati köök

Puurmani lossis tegutsev Puurmani gümnaasium osaleb suviti Eesti Mõisakoolide Ühenduse ellu kutsutud külastusmängus „Unustatud mõisad“.

Puurmani tantsijad said uued rahvarõivaid

Puurmani vallavalitsus tellis Leader-toetuse abil rahvarõivad Puurmani spordi- ja kultuurimajas tegutsevatele tantsurühmadele.

Lagunevast mõisahoonest sai stiilne Kursi Jahiloss

OÜ Kursi Jahiloss avas 2010. aasta mais kunagi Puurmani mõisale kuulunud jahimajas külalistemaja ja söögikoha. Ajaloolisse hoonesse majutusasutuse rajamisel kasutati ka Leader-programmist saadud raha.

Puurmani mõisa peavärava postid ja piirdemüür said korda

Puurmani Vallavalitsus renoveeris Leader-toetuse abil Puurmani mõisa peavärava postid ja piirdemüüri.

Puurmanis saab paate ja vesijalgrattaid laenutada

MTÜ Kursi Selts soetas Leader-toetuse abil neli paati ja kaks vesijalgratast, et pakkuda Puurmani paisjärvel mõnusat vaba aja veetmise võimalust nii kohalikele elanikele kui ka külalistele.