Kalender

Uued sündmused

Päevakorralised

Kamari Supifestivali I koha pälvis supp "Jõukas Jõgevamaa"

24. juuli 2023 Kell 15:53

Jõgevamaa Koostöökoja naiskond osales Kamari II Supifestivalil ja meie külmsupp "Jõukas Jõgevamaa" pälvis I koha!

Suured tänud tegusale naiskonnale koosseisus Kaire Kaasik, Aive Tamm, Ülle Epro, Anneli Hanson, Jana Pärn ja supi retsepti loojale Ülle Jukk! 

Retsept on järgmine:

Külmsupp „Jõukas Jõgevamaa“

Jõgevamaa armastab head toitu, mis maitseb hästi ja annab jõudu. Suvisel ajal on külm hapupiim ikka laual olnud ja hapupiima kõrvale soola- või suitsukala ning kartulit söödud. Kõik need traditsioonilised ained sobivad ka külmsupisse.

Jõukas Jõgevamaa, sest meil on kõike. Maaelu Teadmuskeskusest tulevad kohalikud kartulisordid ja oma rediski. Meil on mitu toredat kanapidajat, kelle rõõmsad sulelised annavad soovijatele mune. Peipsi äärest saab suvel nii krõmpsu värsket kurki kui sooja suitsukala. Põltsamaa rohkem kui sajandipikkuse traditsiooniga konservitööstus paneb aga igal aastal purki tuhandeid tonne kohalikku kurki. Tilli ja sibulat kasvatab igaüks oma koduaias ning nii mõneski leidub veel huvitavamaid maitsetaimi, näiteks iisopit. Sojakastet ostame täna küll poest, kuid vanu kokaraamatuid sirvides leiab sellegi retsepti. Üksnes soola ja pipart tuleb tõesti kaugemalt tuua.

1 l hapupiima või keefiri

2 sl meelepärast majoneesi

2-3 keedetud kartulit

2 keedetud muna

3-4 redist

2 lühikest värsket kurki

2 marineeritud kurki (sobib näiteks Põltsamaa Perekurk)

pool suitsulatikat

kimp värsket tilli ja rohelist sibulat

paar iisopivart

1 tl Felixi Inglise sinepit

1 tl marineeritud sinepiseemneid

1 tl sojakastet

soovi korral veidi Felixi mädarõigast

soola

purustatud musta pipart

 

Haki kõik tahked komponendid väikesteks kuubikuteks või riivi jämeda riiviga. Puhasta kala luudest ja tükelda. Haki maitseroheline. Sega kõik kokku, maitsesta soovikohaselt ja lase umbes 1 tund enne söömist jahedas maitsestuda. Kontrolli veel maitset.

Juurde sobib värskelt küpsetatud rukkileib koos omatehtud võiga.

 

HEAD ISU!