Uued sündmused

Sündmusi ei ole.

Päevakorralised

Kalasõbrad kohtuvad taas Rääbisefestivalil!

14. juuli 2021 Kell 12:13

18. juuli toimub Kasepääl III Rääbisefestival.

Rääbisefestival on heade Peipsi maitsete pidu, kus kõige tähtsamal kohal Peipsi toit ja päeva peategelane taasavastamist vajav Peipsi rääbis, mille selle aasta Eesti püüginorm on täis saanud. Seega pakub festival viimast võimalust värsket rääbist nautida.

Päeva jooksul toimuvad õpitoad rääbisest, „maitse palju jaksad“. Erinevaid retsepte ja rääbise valmistamise viise toovad huvilisteni Grand Chef Emmanuel Wille, YliCool`i peakokk Urpo Reinthal, kalakokad Silver Ulm ja Martin Laiapea ning grillikunstnik Hannes Loopere. Tegemisi saadab muusikaline programm: Mustvee valla lauluansamblid, Mehed Mandrilt, Lõõtsavägilased ja Two tickets to Dublin.

Festivalialal on avatud Peipsi parimate toiduvalmistajate ja tootjate müügikohad, kus peale peategelase rääbise pakutakse nii kohapeal maiustamiseks kui ka kaasa ostmiseks kõike muud maitsvat, mida Peipsi ääres tehakse. Laadal osalevatest ettevõtetest ongi suurem osa Peipsi- ja Jõgevamaalt.

Kalanduse Teabekeskus kutsub kõiki suuri ja väikseid kalandushuvilisi Eesti vete uimelisi määrama ning kalade eluolust põnevaid seiku kuulama. Õpituba juhendab Anu Metsar. Lisaks on kohal miniloomaaed koos ponisõiduga.

Söömispidu toimub kell 10-17 ja päeva juhib Linnateatri näitleja Mart Toome.
Festivalipääse on 3 €, lastele sissepääs tasuta. Festivalipääse sisaldab osavõttu kõikidest õpitubadest ja muusikalist programmi.

"Kui Sind ei ole pühapäeval Kasepääl, siis pole Sinus kalaarmastajat!", nii võiks kõlada Rääbisefestivali loosung.

Festivali korraldab Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ koostöös EMKF Rakenduskava 2014-2020, MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu, Mustvee valla, võrgustikega Peipsi Toit, MTÜ Jõgevamaa Maitsed ning Kääpa OTT ja Kalanduse teabekeskus.

Jõgevamaa ettevõtete osalemist toetab PRIA lühikeste tarneahelate ja kohalike turgude arendamise programmi kaudu 2020-2022 (Jõgevamaa kohaliku toidu müügiedendustegevused).